اولین سونوگرافی بارداری چه زمانی است؟

اولین سونوگرافی بارداری
از زمانی که شما باردار میشوید تا وقتی متوجه بارداریتان شوید، حداقل 2 هفته طول میکشد که به دو هفتهی انتظار معروف است. بارداری معمولا در تاریخ تخمک گذاری که در وسط سیکل قاعدگی قرار دارد رخ میدهد.
در این 2 هفته، مادران هیچ علامت خاصی از بارداری را مشاهده نمیکنند تا زمانی که نطفه خود را در رحم جایگزینی کند؛ پس از برقراری این ارتباط خونی، مادر کم کم دچار علائم بارداری مانند تهوع، تکرر ادرار، درد سینه و نشانههای دیگر میشود.
اما جالب است بدانید در این زمان، هیچ دستگاه سونوگرافی نمیتواند رویان (همان نطفه ی کوچک) را نشان دهد. بنابراین پزشکان در این مدت هیچ گاه مادر را به سونوگرافی نمیفرستند.
اولین سونوگرافی بارداری کی انجام می شود؟
زمان نخستین سونوی بارداری بستگی به عوامل زیادی دارد؛ ممکن است مادری تا 5 یا 6 هفتگی یا حتی بیشتر متوجه بارداری خود نشود و فکر کند که فقط دچار تاخیر در عادت ماهانه به دلیل مشکل دیگری شده است.
در این زمان طبیعی است که به دلیل عدم مراجعه به پزشک، سونوگرافی در کار نخواهد بود. برخی دیگر از مادران نیز شاید برای اولین مراجعه به پزشک تا دو یا سه ماهگی خود صبر کنند و اولین ملاقات با پزشک را به سرعت پس از تاخیر پریود و مثبت شدن تست حاملگی انجام ندهند.
اولین سونوگرافی بارداری
با توجه به این موارد، چنانچه مادری پس از اولین تاخیر در پریود و در حدود هفتههای پنجم یا ششم بارداری نزد پزشک زنان برود؛ ممکن است پزشک اولین سونوگرافی بارداری در هفتههای ذکر شده برای او بنویسد.
چنانچه مادری دچار دردهای زیرشکمی یا لکه بینی باشد، پزشک سونوگرافی واژینال را برای بررسی حاملگی خارج از رحمی انجام خواهد داد. در این هفتهها سونوی شکمی انجام نمیشود زیرا رویان آنقدر کوچک است که سونو قادر به تصویر برداری از آن نیست.
چنانچه وضعیت مادر در اولین بررسی عادی باشد و مشکلی وجود نداشته باشد، اولین سونوی شکمی معمولا در هفتههای 7 یا 8 بارداری انجام خواهد شد.
در این سونوگرافی مواردی مانند تک یا چند قلو بودن، وضعیت قلب جنین، ساک حاملگی و کیسه زرده بررسی خواهد شد.
سونوگرافی واژینال در اوایل بارداری ضرر ندارد؟
این یک پرسش مشترک در بین خیلی از مادران است، برخی معتقدند به دلیل اینکه رویان در اوایل بارداری خیلی ضعیف است، سونوی واژینال میتواند به آن فشار وارد کند و بهتر است مادران تا انجام سونوی شکمی در هفتههای بالاتر صبر کنند.
با این وجود برخی از شرایط مانند درد یا لکه بینی یا مشکلاتی از این قبیل، پزشک را وادار میکند که این سونو را با احتیاط انجام دهد زیرا سلامتی مادر اهمیت بیشتری دارد. به خاطر داشته باشید چنانچه پزشک شما پیشنهاد این سونو را بدهد، نیازی به نگرانی نیست و بهتر است با آرامش خاطر آن را انجام دهید.
اما اگر خودتان به دلیل کنجکاوی میخواهید سونوگرافی انجام بدهید، بهتر است این کار را انجام ندهید.
آیا برای اولین سونوگرافی بارداری باید مثانه پُر باشد؟
بله، اگر قرار است که شما سونوگرافی شکمی در هفته های 7 یا 8 انجام دهید، باید قبل آن به اندازه کافی آب بنوشید تا مثانهتان پُر باشد.
اگر ساک حاملگی، رویان یا قلب در سونوگرافی دیده نشد، چه کار باید کرد؟
چنانچه سونوگراف موفق نشد تا موارد گفته شده را مشاهده کند، شما باید حداقل 2 یا 3 هفته ی دیگر صبر کنید و سپس دوباره به سونوگرافی بروید. از تصمیم گیری زودهنگام به شدت پرهیز کنید. محاسبهی اشتباه در تاریخ لقاح یکی از مهمترین دلایلی است که ممکن است سونوگراف نتواند ساک حاملگی، رویان یا قلب را در سن مذکور مشاهده کند. اسپرم 3 تا 5 روز در محیط رحم زنده میماند و ممکن است تخمک دقیقا در روزی که فکر میکنید آزاد نشده باشد؛ این عوامل موجب میشود تا برخی مادران تاریخ لقاح را اشتباه حساب کنند.
پس بهتر است در این مورد صبور باشد و سونوگرافی را بعد از گذشت حداقل 15روز، دوباره تکرار کنید.
اگر پس از این تاریخ، مشکلی در بارداری شما وجود داشته باشد، پزشک برای ادامه ی راه شما را همراهی می کند. پس در هر حالت از تصمیم گیری های خودسرانه پرهیز کنید.
نظرات بسته شده است.